continue reading hover preload topbar hover preload widget hover preload

Spar penge med en varmepumpe

Categories: Ikke kategoriseret  |  Tags:

Når vinteren sætter ind, så kan det godt være dyrt at holde varmen, men med en moderne varmepumpe er du bedre stillet på den økonomiske del. De udnytter nemlig energi 5-6 gange så godt som de mere traditionelle varmepaneler. Men tænk dig nu godt om inden du køber, der findes nemlig mange varmepumper som bliver næsten lige så dyre i drift som gamle el-radiatorer. Der er derfor nogen simple råd du kan følge for ikke at blive snydt.

Det første og nok bedste råd er at du holder dig væk fra de varmepumper som byggemarkederne sælger, de er som reglen billig og A-mærket, men har også en meget lav COP. Sidst nævnte er et udtryk for, hvor godt varmepumpen kan udnytte den energi den får. Når vi taler Luft-til-luft varmepumper er den tilførte energi EL, men der findes også anlæg hvor varmepumpen trækker energi ud af jorden. Disse anlæg er både kaldt for jordvarme, men også kendt om jord til vand varmepumper.

Luft-til-luft er den mest almindelige type, og det er da også den billigste at investere i, men hvis man har et større hus, så kan det være en god ide at overveje et jordvarme anlæg i stedet for.

Relevante artikler:
http://www.vedurhanensfjer.dk/billige-varmepumper.html