continue reading hover preload topbar hover preload widget hover preload

projektstyring med MS project

Categories: Ikke kategoriseret  |  Tags:

Eller et andet program. For det bliver hurtigt sådan at, hvis man i den microsoft dominerende verden som vi her i Danmark lever i, snakker om projektstyring så falder snakken lynhurtigt på MS project som værende det eneste sagliggørende. Der er heller ingen tvuvl om at det er et godt program til projektstyring – men det kræver mere end bare at installere programmet. Jeg vil sige, skal man ud og finde sig et projektstyringsprogram så skal man som minimum overveje følgende spørgsmål:

  1. hvad ønsker I at bruge programmet til?
  2. Hvad er økonomien i det?
  3. Hvor mnage personer skal bruge programmet?
  4. hvad er kendskabet til programmer i forvejen

Specielt den sidste er yderst relevant, for sidder der 10 ud af 20 der i forvejen kender MS project så er det noget billigere at nøjes med at uddanne 10 istedet for 20 brugere i programmet. For meget ofte der glemmer virksomhederne at, en ting er at købe og installere programmet, men det er jo kun en meget lille og ubetydelig udgift i forhold til alt det andet der kommer med. En af de helt store udgifter der er i forbindelse med implementering af et nyt system – uanset hvad system det er – det er efteruddannelse af medarbejdere i det. Det er en udgift som rigtigt mange virksomheder de ikke med det samme vælger til. Det betyder så i praksis at de medarbejdere der skal sidde og arbejde med programmet, de fra starten af får en dårlig oplevelse med det nye program.

Istedet så vil jeg på det kraftigste anbefale at når man har besluttet sig for hvilket projektstyringsprogram virksomheden ønsker, så lav en aftale med en kursusleverandør samtidig.